Diplomová práca"); SetHeader(); ?>

Ovocný koláč s pudingovou polevou

Fotorecept

Spotrebovala som:

Piškóta

Poleva

Postup

Piškótové cesto

Z vajíčok oddelíme žĺtka od bielok. Žĺtka môžu íšť priamo do veľkej misy, bielka vyšľaháme. Ak sa nám nechce šľahať, tak netreba, avšak po vyšľahaní bude piškóta vláčnejšia.

vajicka

Do misy pridáme polohrubú múku a práškový cukor. Dobré je obe veci preosiať, nech tam nie sú hrudky.

praskovy cukor a polohruba muka

Aby piškóta trošku narástla, je treba pridať aj kypraci prášok do pečiva. Vanilkový cukor vyrobí správnu arómu.

vanilkovy cukor a kypriaci prasok do peciva

Ešte treba pridať 100ml vody a 100ml oleja.

olej

A vyliať vyšľahané bielka.

pridat vyslahane bielka

Poriadne vymiešať, najlepšie šľahačom, nech tam neostanú hrudky.

slahanie cesta

Výsledné cesto by malo vyzerať asi tak, ako je na obrázku. Ak nie je také žlté nevadí, u mňa to bolo použitím domácich vajíčok. V tejto fáze je to cesto úplne mňam.

vyslahane cesto

Zoberieme pekáč. Buď naň dáme papier na pečenie, alebo ho vytrieme olejom a vysypeme hrubou múkou. Papier na pečenie je jednoduchšie riešenie, ale odtrhnite dostatočne veľké množstvo papiera, nie ako ja.

vylievanie cesta

Cesto na pekáč vylejte rovnomerne. Vylievajte ho pomalšie, aby sa netvorili vzduchové bubliny, ktorých by ste sa už nezbavili len tak ľahko.

vylievanie cesta

A takto vyzerá cesto na pekáči. Treba ho dať do rúry na cca 180 stupňov. Piecť teda pomaličky, aby bolo upečené rovnomerne zo všetkých strán.

cesto na pekaci

Čas pečenia je asi 20 minút. Či je piškóta hotová sa dá zistiť pichnutím špáradlom alebo špajdlou do cesta. Ak je to taký mäkký a netekutý pocit, tak je to hotové a dá sa to vybrať.

overenie hotovosti piskoty

Teraz treba už len dať piškótu vychladnúť. Tá sa dá použiť nielen na tento koláč, ale je to jedno z najčastejšie používaných ciest na koláče.

Pudingová časť

Piškótu pokvapkáme rumom. Stačí kúsok, nech sa nepremočí. Je to iba pre vôňu.

poliatie rumom

Poukladáme ovocie. Najlepšie do mriežky, nech sa to potom dobre krája.

ananas na piskote

Zoberieme šťavu, čo ostala z kompótu. Zriedime ju vodou, aby toho bolo dokopy 1liter. Časť zmiešame s pudingovým práškom a časť dáme variť (rovnako, ako sa robí puding, len namiesto mlieka použiť šťavu s vodou a cukor nedávať). Puding je najlepší ovocný, ja som nemala, tak som použila smotanovo vanilkový. Celé varíme, až kým puding nezhustne. Nakoniec vylejeme na piškótu.

hotovy kolac

Keď puding zhustne, nakrájame a môžeme jesť. Dobrú chuť.


Last modified: 04.11.2007